Vervoer & parkeren

Castricum aan Zee

Castricum aan Zee is uitstekend bereikbaar via de Zeeweg (N513). Filevrij, alleen tijdens tropische dagen ontstaat er soms wat oponthoud. De grote parkeerplaats biedt plek aan maar liefst 1.700 auto’s. De fiets is natuurlijk een goed alternatief. Bij het strand is een ruime stalling, ook voor e-bikes en scooters. Vanaf de parkeerplaats en de fietsenstalling wandel je binnen een minuut naar Deining: aan het einde van de strandafgang 60 meter naar rechts. Ook goed bereikbaar voor mindervaliden en gasten met kinderwagens. Hieronder meer informatie over vervoer en parkeren.

Parkeren aan zee

Bij het strand van Castricum ligt een groot parkeerterrein voor zo’n 1.700 auto’s. Het is betaald parkeren en er kan alleen met pin worden betaald. Het tarief is afhankelijk van de datum plus het tijdstip van inrijden. Er zijn enkele laadpunten voor elektrische voertuigen.

Voor regelmatige strandbezoekers is er de mogelijkheid om online een jaarkaart aan te schaffen.

Bus naar zee

Tijdens de zomermaanden rijdt de strandbus ieder half uur van NS-station Castricum – via onder andere Camping Bakkum – naar Castricum aan Zee.

De Kustbus – zoals lijn 868 ook wel wordt genoemd – rijdt in het hoogseizoen.

Check voor tarieven en exacte rijdagen en -tijden de dienstregeling van Connexxion.

Trein naar zee

In Castricum stoppen alle intercity’s en stoptreinen vanuit Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Hoorn en Den Helder. Check hier de actuele dienstregeling.

Vanaf het NS-station kun je op verschillende manieren naar het strand komen. In de zomermaanden met de bus (lijn 868 – Kustbus) of het hele jaar door op de fiets of de Deining-scooter.

 

Op scooter naar zee

Hoe gaaf is het om – zonder files – op de scooter naar het strand te rijden? Op de speciale Deining-scooter rijd je comfortabel én zonder helm met twee personen naar het strand.

De Deining-scooters zijn gemakkelijk online te reserveren bij tuut-tuut.nl.

 

Op fiets of e-bike

Wat is er nu lekkerder dan op de fiets of op de e-bike naar het strand te fietsen. Nooit last van files en altijd een plaatje om jouw fiets of e-bike te parkeren.

Huur online een fiets of e-bike bij tuut-tuut.nl (achter NS-station Castricum).

 

Pin It on Pinterest